Bloggar

Klara och Tims äventyr – mot bättre planetskötare

Klara (32) bor med sin man Tim (34) i en liten kolonistuga i kanten av Göteborg. Hon är biståndsingenjör och trädgårdsmästare, han är processtekniker. De har båda vidareutbildat sig inom permakultur.

Klara har under resan tagit time out från arbetet som trädgårdsmästare på Göteborgs Botaniska Trädgård. Sin mesta fritid tillbringar hon i naturen, där fridykning och klättring är de två sporter som genererar de starkaste upplevelserna. Hon har också långfärdscyklat, vandrat, sprungit och simmat runt på olika äventyr. Ute är inne för både Tim och Klara.

Den 6:e december 2016 startade Klara och Tims 16 månader långa äventyr! Första anhalt var Nya Zeeland och planen är att under sin resa runt Stilla Havet njuta av ett äventyr som bland annat kommer att innehålla klättring, fridykning, vandring, surfing, att arbeta på gårdar och att skörda tång. De kommer att bo i tält, refugios och bilar, leva enkelt och på liten budget. Det stora målet är att lära sig mer om jorden, om permakultur och om hantverket bakom att driva ett regenerativt jordbruk. För Klara – som skriver bloggen – finns filosofiskt sett inget annat alternativ än att vara en aktiv del av den globala rörelse som arbetar för att skapa ett positivt mänskligt avtryck på vår jord. Det långtgående målet med resan är därför att bli bättre planetskötare. Genom Klara och Tims blogg får även vi chans att lära oss mer om världen!

Klara skriver även på www.sealion.se    –   Instagram

Deboras Trädgårdsblogg

Trädgårdsmästare och frilansskribent Elin Debora älskar att skriva och fotografera och njuter av att få odla och se plantor växa. Hon är anställd som trädgårdsmästare hos ett bostadsföretag på deltid och driver företaget Debora Garden där hon designar trädgårdar och arbetar som trädgårdsrådgivare.
Hon är en norrländska som inte gillar snö, vegetarian som föredrar ekologiskt och i sin trädgård arbetar hon självklart giftfritt och organiskt.

Som ensamstående mamma till tre barn, 19, 15 och 6 år, gjorde hon verklighet av drömmen och köpte gården Bergvik på Halländska landsbygden. Med en gård på 7000kvm, till stor del täckt av lövskog och med ett hus och ladugård med stort renoveringsbehov är det tur att hon trivs med att ha många järn i elden. På gården ryms också nya sambon, två bonusbarn, hundar och så klart två lurviga katter som ska hålla mössen borta.

Under sitt arbete att iordningställa gården delar Elin med sig av tankar kring trädgårdsplanering, inspiration från växtvärlden och kloka kunskapstips kring ekologisk odling. Kavla upp ärmarna och leta fram spaden, det är dags att skita ner sig!

www.deboragarden.se – Facebook – Instagram

DAGG är nätmagasinet som brinner för hållbar livsstil, lantliga entreprenörer och genuina hem och trädgårdar. Vi följer årstiderna och tar tillvara på allt i vår närhet. Varmt välkommen att inspireras av närproducerad mat, äkta människor och fantastisk natur!

Ansvarig utgivare och chefredaktör Linda Tengvall
info@magasindagg.se