Adjö, men inte hej då.

Det är med både ett visst vemod jag skrivit det här inlägget, (det kommer bli mitt sista på ett tag) men samtidigt med viss stolthet. Jag är stolt över vad jag skrivit och otroligt tacksam att du velat läsa. Men förtillfället finns andra möjligheter som kräver lite mer av min energi och jag kan inte göra båda.

Tyvärr finns det bara en begränsad mängd fritid att leka med och för en person som jag. En som är värdelös på multitasking och att hålla många bollar i luften samtidigt betyder det att en sån som jag tillslut tvingas välja var jag ska lägga fokus om det ska bli ordentligt gjort.

 

Projektet.

Som avslutande projekt vill jag visa mitt och chefredaktör Lindas gemensamma bygge.
Hon ville bygga ett växtstativ till trädgården.

 
Vi träffades på förmiddagen. Jag hade med mig svets, bultsax och vinkelslip. Linda hade köpt armeringsmattor och armeringsjärn.

Stativet skulle stå i gången mellan en klematisbuske och hennes hallonbuskar. Tanken var att busken så småningom ska ringla sig från ena sidan av vårt växtstativ ner på andra sidan och att man ska kunna gå igenom under den.

Vi började med att mäta hur långt det var mellan busken och hallonen. Sedan bestämde vi oss för hur brett växtstativet skulle bli. När det var gjort kapade jag ut taket ur en av armeringsmattorna.

 
Därefter bestämde vi oss för hur högt stativet skulle bli. Och jag kapade ut två sidoväggar i samma bredd som taket.

Armeringsmattor är inte särskilt stabila av sig själva så vi kapade även till fyra grövre armeringsjärn som hjälper till att hålla upp väggarna på växtstativet. Vi kapade dem 400mm längre än vad väggarna är eftersom vi skulle slå ner dem och på så sätt förankra växtstativet i gräsmattan.

Även armeringsmattan till taket förstärkte vi med grövre armering.

 
Att skapa denna konstruktion blev till ett reportage i Allt om Trädgårds tidning FIXA. Så exakta detaljer om hur man gör ett eget stativ finns att hitta i den tidningen. Men snabbt kan man sammanfatta monteringen så här:

  • Först slog vi ner de grövre armeringsjärnen till väggarna.
  • Sedan svetsade jag dit armeringsmattorna.
  • Efter det lade vi på de förstärkande armeringsjärnen till taket mellan väggarna. Svetsade fast dem och lade sedan på den sista armeringsmattan.
  • För att göra växtstativet lite mer stabilt satte jag även upp två tvärstag i var ände mellan tak och vägg.

 

 
Jag tycker att växtstativet blev toppen och det krävdes inte särskilt mycket arbete för att få det gjort. Det ska bli spännande att se hur det ser ut när busken täcker hela stativet.

 

Tack

Jag vill avsluta med att tala om hur tacksam jag är för att jag fått lov att skriva denna blogg. Det har givit mig så otroligt mycket att få sätta ord på tankar om allt möjligt mellan himmel och jord och jag hoppas att du som läst har fått ut något av det du med. Bloggen är inte avslutad. Den kommer bara att vara tyst under en tid. En vacker dag, när du minst anar det och jag har något vettigt att säga, är det inte omöjligt att det dyker upp ett inlägg och ett nytt projekt.

 
Kram tills vi hörs igen.

 
Bilderna i detta inlägg är tagna av Linda Tengvall

Grimberg Welded Design på facebook & Instagram

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.