Hör upp

Nu pratar jag till dig som vill men inte vågar på grund av att du inte har en kreativ eller konstnärlig personlighet. Den som vågar men inte vill, kan ju strunta i vad jag skriver. Ni vet ju ändå att ni kan.

Har du tänkt på att kreativitet och konstnärlighet bara är reserverad för vissa yrkesgrupper eller utvalda personer i bekantskapskretsen som man outtalat kommit överens om har dessa egenskaper? Vi andra har inte det i oss lika mycket.

Konstnärer, musiker, författare, designers fotografer m.fl. De är kreativa. En person som kan binda vackra buketter, eller rita/teckna något på ett papper där man faktiskt ser vad det föreställer, de är kreativa/konstnärliga.

Men jag tror att alla kan vara lite konstnärliga och kreativa om vi vill. Vi har bara glömt bort hur man gör, eller helt enkelt bestämt oss för att vi inte är tillräckligt bra på det. Och om vi tycker att vi är dåliga, tror vi att alla andra också kommer tycka det.

Jag tror att vi har lite av det konstnärliga och kreativa i oss allihop. Ställer du fram en låda med lego eller lägger ett ritblock och en hög med pennor framför ett barn, vet de precis hur de ska göra. De bara gör det. De låter inte bli på grund av brist på utbildning eller för att det kanske inte blir så bra som de tänkt sig. De bara leker.

 

Hedra leken. Låtsas.

Jag är ingen skribent. Om en eller två läser dessa inlägg är jag supernöjd. Men jag har upptäckt att jag tycker att det är jäkligt roligt att leka skribent. Detsamma gäller återbruket. Nya utmaningar piggar upp och det är nog framför allt därför jag tycker så mycket om det. Missa inte den möjligheten. Dessutom tror jag att det är genom leken man blir bättre.

Hör ni, det är dags att ta tillbaka rätten att vara lite kreativ. Skapa egen magi och vara stolt över slutresultatet. Kanske fram för allt stolt över modet att släppa fram barnet inom dig. Skulle du inte bli nöjd, släng skiten. Skulle du upptäcka att det var tråkigt. Lägg ner projektet, men låt inte bli bara för att du inte är en konstnärlig eller kreativ person.

Du behöver inte bli besviken om slutresultatet inte blir som du tänkt dig. Den ursprungliga idén är oftast flera gånger bättre än den slutgiltiga fysiska. Jag tror att jag kan lova dig att även hos dem som kan, blir inte slutresultatet exakt det samma som den bilden av idén personen hade från början. Att tillverka något i fantasin är mycket lättare än i verkligheten.

Har du gjort något du är stolt över får du jättegärna tagga mig i ditt inlägg om det hamnar på Instagram så att jag får se hur modiga ni är. @grimbergweldeddesign

 

Projektet.

Vad kan man göra med en spik?

Denna vecka har jag försökt mig på att göra ett par olika grejer med spik. För ett litet tag sedan träffade jag min kusin Cecilia Svensson, ägare av #Perstorp101. Jag visade henne lite bilder på häftiga skulpturer av bult och järnvägsspik. Några dagar senare hörde hon av sig och undrade om jag ville ha gamla spik de tagit hand om när de rev det gamla huset på gården för att bygga ett nytt. Självklart ville jag det!

Nu har jag äntligen tagit mig lite tid till att försöka göra något av dessa juveler. Kanske kan det inspirera er andra att skapa något kul med era krokiga spik.

Håll till godo och våga leka ni med.

”Gubbarna” är tillverkade av spiken från Perstorp101.

Blomman gjorde jag av nya spik jag hade i verkstaden, samt en spillbit armeringsjärn och vad jag tror är en stålfälg från en skrotad barnleksak.

Jag vill passa på att göra reklam för min kära kusins verksamhet. Världens mysigaste gårdsbutik och eventverksamhet. Perstorp 101. Finns både på Facebook och Instagram. Väl värt ett besök tycker jag.

Grimberg Welded design på: facebook   instagram @grimbergweldeddesign

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.