Viktiga val i maj

Sköna maj, varmt välkommen!

Visst känns det festligt med Valborg då vi verkligen tar farväl av vintern och njuter av den ljusa kvällen. Men på något sätt väcker den flammande brasan också lite vemod. Tanken på en natur i brand, ligger nära till hands…

Påverka i det stora

I skuggan av all den vackra grönskan som just nu exploderar runt omkring oss lurar den betungande frågan om vi verkligen ska hinna ställa om snabbt nog för att få fortsätta leva i harmoni med naturen.

Maj månad är en perfekt månad att verkligen dra ditt strå till stacken gällande klimatfrågan. Söndagen den 26 maj är det EU-val, och du kan påverka! Genom att sätta rätt personer på plats i EU-parlamentet kan du påvisa det du tycker är viktigt. Stor del av svensk miljölagstiftning påverkas av beslut på EU-nivå, därför är det viktigt att engagera sig även i detta val. För att veta hur engagerade våra sittande parlamentariker varit i miljöfrågorna kan du gå in och läsa naturskyddsföreningens granskning.

För att läsa mer om EU valet, få kunskap om hur många platser vi, och de övriga länderna, har i EU parlamentet, och läsa om hur du går tillväga för att rösta den 26 maj, kan du klicka in på denna länk.

Vallokalerna har öppet mellan 8.00 – 21.00 den 26 maj.

Hitta dina inspiratörer

En stor inspiratör för mig är Alice Bah Kuhnke. Hon står som miljöpartiets kandidat till EU-parlamentet. Jag imponeras stort av hennes ödmjuka inställning men samtidigt enorma driv i jämställdhets- och miljöfrågor. På Alice Bah Kuhnkes instagram kan jag följa hennes arbete mot en mer medmänsklig och klimatsmart värld.

Jag träffar ofta människor som känner klimatångest och är oroliga för framtiden. Bästa sättet att mota bort den känslan är att tillbringa tid med hoppfulla människor som gör det de kan för att leva klimatsmart. Hitta dina egna inspiratörer!

Själv är jag så glad att jag genom DAGG får möjlighet att bekanta mig med en mängd sådana personer. Vet du inte riktigt var du själv ska hittar dessa människor, (förutom att läsa DAGG!) tycker jag att du ska ta tåget till Göteborg denna helg, den 4-5 maj, och besöka Cirkulära tider – Göteborgs hållbarhetsdagar för byggnadsvård, trädgård och livsstil.  På plats i Västra Nordstan finns då intressanta utställare som du kan prata hållbarhet med – du hittar presentationer av dem här på Cirkulära tiders instagram.  Här hålls också workshops och aktiviteter. Bland annat kommer Klara Hansson, som skriver Klara och Tims blogg här på DAGG, att hålla en presentation och rundabordssamtal, där deltagarna kan smaka sig igenom olika växter som Klara tagit med sig. Mer info längre ner på sidan.

Foto: Klara Hansson

Det är bara du som bestämmer vad du väljer att lägga fokus på. Sök dig till sammanhang där du träffar hoppfulla klimatkämpar, det kommer att smitta av sig på dig också. Och har du redan kommit långt i din omställning till en mer hållbar livsstil ber jag dig, snälla, att dela med dig av din kunskap så mycket du bara kan!

/Linda

 

Den 5 maj träffar du Klara Hansson på Cirkulära tider, i Västra Nordstan Revival i Kronhuset & Kronhusbodarna.

Kl 11:40-12:20 kör Klara en presentation, och 12:30-13:00 blir det ett rundabordssamtal där vi smakar oss igenom alla växter Klara tagit med.

Del 2 kostar 100 kr och betalas på plats med Swish.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.