En kväll med vidöppna hjärtan

Vilken härlig eftermiddag och kväll det blev! Denna marsdag då äntligen den efterlängtade solen tilläts titta fram. Ett glatt gäng som samlats på Falkenbergs tågstation hälsades välkomna in i Strandbergs buss som tog oss genom den vackra halländska landsbygden mot Krogsered B&B. Här låg ännu snön kvar och spred ett magiskt ljus över omgivningarna.

Stora hjärtan rymmer stora drömmar var dagens tema. Många stora hjärtan hade samlats denna dag för att inspirera och låta sig inspireras. Stämningen blev såklart genast varm och hjärtlig.

Patricia Apelgren – Hallifornia

Patricia Apelgren, en av de drivande personerna bakom festivalen Hallifornia, föreläste om hur denna fantasi, denna dröm att starta en festival som är helt öppen och gratis för besökarna, tog form och blev något helt fantastiskt. Att tänka nytt är inte alltid lätt. Att få alla med på tåget tar tid. Men filosofin, att jobba hållbart rakt igenom, gällande allt från att bygga långsiktiga relationer och ekonomi, till ökad jämnställdhet, har för Hallifornia varit helt avgörande.


Karin Torstensson – Krogsereds gamla skola

När Karin Torstensson, ägare till Krogsereds gamla skola, intog scenen och visade vilken förvandling byggnaden genomgått på bara ett år, gick ett sus i lokalen. Ett knippe energi och envishet och stor förmåga att visualisera krävdes för den processen. När renoveringen var färdig invigdes huset på bästa sätt. Karin och hennes mamma Hillevi Nilsson gick ut med en offentlig inbjudan: “Ingen ska behöva fira jul ensamma, välkommen till Krogsereds gamla skola”. Initiativet blev uppmärksammat i lokalpress såväl som av Aftonbladet och Göteborgsposten och facebookinlägget spreds vitt och brett. Att öppna sitt hjärta och våga bjuda in helt främmande människor resulterade i Karins bästa jul någonsin!

Fantasiska erfarenheter utbyttes under middagen som bestod av en utsökt rödbetssoppa, hembakt bröd och mjukostar. Hillevi Nilsson driver Krogsereds B&B och det var hennes ekologiskt egenodlade råvaror vi fick avnjuta.


Charlotte Mellkvist – HATTIHATTI

I salen hängde vackra skira kimonos och kaxiga flugor. På etiketten stod det HATTIHATTI. På plats fanns Charlotte Mellkvist som berättade om hur hon och sambon David Geiser reste till Nepal för att erbjuda en hjälpande hand. Här växte idén om hur de genom arbete och utbildning kunde stärka nepaleska kvinnor och ge dem en självständig framtid. En fascinerande historia och imponerande arbete som inte lämnade någon i salen oberörd. De vackra plaggen och produkterna är resultatet av de nepalesiska kvinnornas utbildning och hantverk och fanns att inhandla under kvällen.


Härliga möten

Det underbara med sådana här events är att människor med olika erfarenheter sammanstrålar och spännande möten uppstår. Härliga samtal inleddes och nya kontakter knöts mellan gästerna som var från både Falkenberg, Varberg och Jönköping. Vi tackar alla som kom med öppna hjärtan och en önskan om att både få lyssna och dela med sig. Ett konkret resultat av kvällen är att HATTIHATTIs produkter framöver kan inhandlas på Lang & co i Falkenberg!

Med fina produkter till kvällens goodiebag bidrog de härligt hållbara företagen: Eco Grow, Eko-logiskt koncept, Magic of stillness, Slöingekafferosteri och Unecare. Stort tack!

 

Text & Foto Linda Tengvall

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.