Två år med fina möten

Idag för exakt två år sedan, 1:a april 2017, hade jag härliga fjärilar i magen. Det var  dagen då jag bestämt mig för att lansera denna nättidning, och jag var supertaggad. Jag hade en önskan om att lära mig mer om hur jag själv skulle kunna leva mer hållbart och ville samtidigt ge andra chansen till detsamma.

Dagg

 
Nättidningen, Dagg, döptes efter de vackra dropparna som är en del av det naturliga kretsloppet och som kommer nya varje dag för att bidra till liv. De är grundläggande och så viktiga i sin litenhet.

Mitt mål var att Dagg skulle finnas, som en aldrig sinande källa till liv, i form av inspiration.

Hållbara möten

Jag tror vi framför allt lär oss genom att höra andra berätta om sina erfarenheter och idéer. Därför lyfter Dagg fram människor som på olika sätt banat vägen mot en mer hållbar livsstil. Det har blivit en del livsstilsreportage, som till exempel när vi besökte konstnär- och hantverksparet Annica och Denis som värnar om två kulturarv och satsar på långsiktiga trender långt ifrån slit-och släng.

Dagg hälsade på hos Annica och Denis på landet där deras konstnärliga hantverk får fritt spelrum.

Vi har förmedlat hållbara trender om bland annat trädgårdsodlingar på Indiska höghustak. Och så hälsade vi på i den förpackningsfria butiken Gram i Malmö som drivs av Rowan Drury. Hon berättade om sin önskan att fler entreprenörer ska följa i hennes fotspår och jobba för Zero Waste.

Rowan Drury berättade för Dagg om sin butik GRAM och sitt arbete att inspirera till en zero-waste livsstil.

Det har också blivit en del festliga reportage som uppmuntrar till att använda återbruk och saker från naturen snarare än att köpa nytt. Hos Åsa och Beatrice på Blomsterbaren Trädgårdsstudio inspirerades vi exempelvis av trenden att använda torkade blommor framför snittblommor, något som gör att vi slipper importera så mycket färska blommor under vintern.

I reportaget från Blomsterbaren Trädgårdsstudio binder Åsa och Beatrice buketter av torkade blommor.

Jag hade gärna namngett alla de härliga personer och företag vi besökt under dessa två år, men allt finns att hitta under de olika menyflikarna.

Våra underbara bloggare

Några personer som är ständigt återkommande i DAGG är våra bloggare. Vi är så tacksamma att få ta del av deras liv och läsa om hur det hållbara tänket på olika sätt genomsyrar deras vardag. För nästan exakt ett år sedan publicerade vi Kristoffer Grimbergs första inlägg i bloggen Grimberg skapar. Hans kreativa lösningar har fått många att vända och vrida en extra gång på sitt gamla skrot istället för att skicka det direkt till tippen. Och lika spännande som att få läsa om hur han exempelvis förvandlade en gammal spade till en ljusstake har det varit att läsa hans finurligt formulerade tankar kring livet i stort.

I filmen nedan får du möta Kristoffer i hans verkstad.

 

Öppna upp för möten

Så ta tillvara på alla spännande möten i livet och lär så mycket du bara kan av dessa. Dagg kommer att fortsätta lyfta fram intressanta människor med värdefulla tankar om hållbarhet inom livets alla områden för att ge dig ytterligare inspiration. Känner du till någon som har en livsstil som skulle kunna intressera andra, eller har du kanske ett önskemål om något du skulle vilja läsa mer om, kontakta oss i så fall gärna och berätta mer!

Tacksam över att Dagg inte blev något 1:a aprilskämt utan en uppskattad kompis i en omvälvande tid firar jag denna två-årsdag med att planera framtida reportage!

Stort tack till er alla fina Dagg-läsare!

Kram Linda

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.