Allt startade med en längtan att lära mer

En längtan efter att lära mig mer om hållbarhet fick mig att i början av 2017 ta steget att starta denna nättidning. Jag hade då länge jobbat som fotograf och bland annat plåtat och skrivit många reportage till inrednings- och trädgårdstidningar. Livsstilsreportagen bäddades in bland tidningssidor med säsongsbetonade trender och ett väletablerat konsumtionstänk. Generösa tips på månadens ”måste-ha” fick min längtan efter något mer långsiktigt att växa sig allt starkare.

Jag längtade efter att intervjua och porträttera människor som hittat ett hållbart sätt att leva, som förmedlade hållbara sätt att producera, konsumera och relatera till andra, som skalat ner istället för att skala upp. Eftersom det inte fanns någon riktigt bra plats att lyfta fram dessa människor på fick jag helt enkelt skapa en ny plattform – DAGG.

När jag lanserade DAGG var min förhoppning att nå ut till dem som likt mig hade tröttnat på konsumtionshetsen. Människor som inte nödvändigtvis var så miljömedvetna, men som hade ett öppet sinne och innerst inne hade en känsla av att vår priviligierade livsstil inte är hållbar i längden.  DAGG uppmuntrar, likt andra livsstilsmagasin, till intressen som inredning, trädgård, mat och resor, och hoppas kunna inspirera till att välja något av alla de hållbara alternativ det finns.

Med mig på resan har jag fått underbara medarbetare som engagerat vill dela med sig av sina liv och sin kunskap för att inspirera andra. Vi hoppas kunna vidga vyer, väcka nya tankar, locka till engagemang och visa att med respekt och kärlek kommer man längst.

Välkommen att slå följe med oss på resan mot ett klokare liv, både miljömässigt, hälsomässigt och socialt. Varje månad kommer jag här att dela med mig av mina tankar i ämnet och genom att alltid välja ödmjuket och kärlek, till allt och varandra, är jag säker på att vi tillsammans kan forma en fantastisk värld.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.