En junknörd som älskar färg

Spegel, spegel på väggen där….

… säg mig vem som nördigast i Sibbarp är!

Jag är en junknörd, har alltid varit och kommer förmodligen alltid att vara det. Det har ingenting med snålhet att göra utan av största intresset att förvandla ledsna möbler och småprylar till något vackert. Mitt hjärta gråter när jag kommer till tippen och ser ner i containrarna vad vi människor slänger, även om det inte är trasigt. Och i brädhögen alla dessa fina, fina möbler som bara blir till flis.

Jag har alltid sagt att jag skulle kunna öppna en stor butik med enbart saker från just tippen. Hur kommer det sig att vi tröttnar så fort och faller för alla dessa trender, som vi också alla vet inte håller i sig så värst länge. En kort lycka infinner sig ett litet tag och snart längtar vi efter något nytt.

Absolut har detta hänt mig många gånger och kan även drabba mig än i dag, men med åren har något hänt, jag vet att det inte gör mig gladare. Däremot när jag kommit över en secondhandmöbel som är trött, hängig och sliten, då blir jag lycklig. Det är det bästa jag vet att kunna gå ut i min ladugård och välja ut ett av alla fynd, det sätter genast igång min fantasi och min kreativa del av hjärnan. Den som sällan vilar och den jag har att tacka mycket för.

En sak som kan få mig på riktigt dåligt humör är när jag inte har någon färg hemma, och det händer ibland, inte så ofta men då och då. Jag har svårt att bromsa idéerna när de väl ropar på mig. Det känns som de står i kö och alla är lika otåliga att vänta på sin tur. Ni vet själva när ni står i matkön på Ica och alltid känner man att man valt fel kö, det tar liksom för långt tid, så byter man till en annan kassa för man tror det går fortare i den.

cof

Mitt senaste projekt som jag målat är ett sängbord som jag fick av mina förra grannar som skulle flytta och ville göra sig av med en massa möbler. Jag tog med glädje emot det som annars hade kastats.

Det jag gjorde var att tvätta av det med lite diskmedel och ljummet vatten. Sen åkte färgen fram. Svart kalkfärg på underredet och vit färg på toppskivan. När allt var torrt tog jag fram en trasa och en fågelfjäder, blandade lite olika färger i grå nyanser med en olivgrön touch och därefter skapade jag marmoreringseffekt.

Det är inte så svårt som det kan se ut och inget kan gå fel. Bara att tvätta av och göra om ifall man blir missnöjd. Efter det så skrapar jag bort färg på benen och lådan så helheten blir lite sliten och med känsla. Det sista och pricken över i:et är vaxet. Det lägger jag på med en pensel och eftertorkar med luddfritt tyg. Jag bytte även ut knoppen mot en vacker gammal ring i mässing.

Jag är övertygad om att alla kan lära sig att måla. Och när man väl vågar prova och ser hur fantastiskt kul det är, så är man fast och blir en junknörd precis som mig. Ev. kommer jag att hålla lite trevliga kurser här inom en snar framtid, där ni får ta del av mina målarkunskaper.

Nästa gång vi ses kommer jag att visa bilder inifrån mitt hem/b&b. Ni ska få ta del av hur det ser ut i dagsläget och vad som är på gång med nya galna idèer, hur jag tänker och att det är så kul att flippa ut.

Hoppas vi ses då.

 

Följ Jane på Facebook och Instagram @junkstyle_and_jane

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.