En kris kommer sällan ensam

Vad gör man i en tid som denna, när världen känns som att allt är vänt helt upp och ner. Man gör som alltid, fortsätter framåt. Keep calm and carry on. Men med lite avstånd till varandra.

Det har varit rätt tyst från oss den senaste tiden och inte mycket arbete har vi fått gjort heller. Mitt i coronakrisen så har en annan kris pågått här hemma som var nära att ta med sig Ziggy alldeles för tidigt i livet.

Hus på landet i kvällssol med hund framför.

Han har fått i sig en bakterie som gett en ovanlig form av leptospiros, bakterien angriper njurar och lever, den har även gett sig på hans mage. Bakterien sprids via kiss och troligtvis har han fått i sig detta via råttkiss då många råttor bär på den typen av bakterie. Det kan komma antingen genom att man dricker ur en vattenpöl som innehåller bakterien eller via exempelvis ett sår som kommer i kontakt med bakterien, chansen att få det ökar i och med översvämningar. Det var två långa veckor på djursjukhuset innan det äntligen vände och nu blir han lite piggare för var dag som går. En sådan oerhörd lättnad och äntligen kan man börja att slappna av och återgå till livet igen.

Det har ändå hänt några saker sedan sist, resterande delar av golvet på nedervåningen har grävts ur för att göra plats för isolering och den nya plattan. De oerhörda regnmassorna som har varit nu i vinter har sinkat oss lite så vi ligger efter tidplan men det är sådant som händer. Vädrets makter kan man inte rå på.

Pågående renovering i gammalt hus med en hund i rummet.

Översvämning i ett gammalt hus som renoveras.

Fönstren i kupan mot norr har även de påbörjat sin renoveringsbana och muraren har kommit för att påbörja arbeten på fasaden. Det gäller ju att se det bra i allt det dåliga och nu när det är svårt att vara inne hos folk för att utföra arbeten så finns det hantverkare med tid över för att ge sig hän åt ett tomt mejeri.

Byggställning utanför ett gammalt mejeri som renoveras.

Planering för utemiljön pågår också för fullt och äntligen börjar vi att landa i en situationsplan som på ett bra sätt beskriver gårdens tänkta utformning och funktion. Känns otroligt spännande och eftersom det är några år bort till dess att det är dags för inflyttning så finns det alla möjligheter att börja med förberedelser redan nu, ex att börja bygga jord för odlingslanden. Drömmen hade varit att åtminstone delar av åren kunna försörja sig själv på grönt från landet och ägg. Det känns väldig spännande men kräver en del förberedelser samt att vi behöver fylla på med lite ny kunskap. Tur att det är kul att lära sig något nytt! Mer om detta i ett senare inlägg.

Skiss över en uteplats och köksträdgård.

Det var ett lite kortare inlägg idag på grund av att vi har haft lite annat fokus den senaste tiden. Dock är det mycket som kommer att hända inom den närmsta framtiden så häng gärna med både här på bloggen och på instagram!

Ta hand om er hemma i stugorna och måtte denna coronakris passera snart så att vi kan börja att umgås med varandra igen, helt avståndslösa.

 

Följ oss på Instagram: @svenstorpsmejeri

 

Följ med till Svenstorps mejeri genom att klicka på filmen nedan:

 

Läs tidigare inlägg från Svenstorps mejeri!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.