En styrkande energidryck med vitkål

Vid första anblick kanske vitkålen inte känns så spännande. Kål har använts länge i Sverige, troligtvis sedan medeltiden, och för trädgårdsamatören ringer det varningsklockor om glupska kålmaskar så snart ordet kål kommer på tal. Men sanningen är att vitkål är en av våra mest prisvärda grönsaker och en riktig hälsobomb!

Vitkålen går att få tag på året om och håller sig länge i kylskåp. Den är mättande samtidigt som den innehåller väldigt lite kalorier. Eftersom den är väldigt rik på bland annat vitamin C, magnesium, järn, och kalium hjälper den kroppen på många sätt genom dessa antioxidanter. Vi blir mer motståndskraftiga mot sjukdomar eftersom den är bakteriedödande och hämmar inflammationer.

För magen är den extra bra då den innehåller nyttobakterier, probiotika, vilket mildrar magsår och är bra för matsmältningen. Den hjälper även levern att detoxa.

Kål innehåller även ämnet glukosinolat som har en påvisad effekt mot cancer. Att använda vitkål som huvudperson i middagen genom att riva som råkost, ugnsbaka, använda i gratänger, soppa eller syrade som surkål är ett väldigt smart val!

En styrkande energidryck!

1/2 huvud vitkål
4 stjälkar selleri
1 äpple
1/2 broccoli
2 cm ingefära
1/2 citron

Skölj av och skär upp i bitar som går ner i juicepressmaskinen. Kör allt i juicepressen förutom citronen.
När allt är klart, häll upp i ett glas, pressa citronen över och rör om.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.