En trädgårdsmästares drömprojekt!

När jag är ute i min trädgård mår jag så fantastiskt bra! Det är en lisa för själen. Det börjar redan under vårvintern med trädgårdsiver när jag bara måste så frön, ofta alldeles för tidigt, för att lusten att odla blir så stark. Det är något speciellt att få så och se när ett frö börjar gro och växa!

Under många år bodde jag en trappa upp i centrala Falkenberg med mina tre barn. Min uppväxt på landet i norrland gjorde att jag hela tiden längtade tillbaka till tystnaden och landets dofter. Jag utbildade mig som vuxen till trädgårdsmästare och när min yngsta var bebis och jag var ensamstående med tre barn på heltid så startade jag mitt företag Debora Garden. Jag hade en plan, Debora Garden skulle bli Deboragården.

Som säsongsanställd, med företaget på fritidsbasis, såg drömmen inte ut att kunna bli verklighet men jag satte mitt mål, bytte arbetsplats och hösten 2015 blev drömmen äntligen möjlig! Jag sa till mina barn att idag ska jag åka och köpa vårt hus. Det blev en spännande budgivning då huset såldes via auktion, men det blev mitt! Tankens kraft är fantastisk när man väl sätter fokus på rätt saker! Mitt mantra i trädgården likaså är att allting är möjligt även om jag just nu inte vet exakt hur.

Min gård som kallas för Bergvik ligger i byn Bergvik mellan Årstad och Slöinge i Halland. Gården är på drygt 7000kvm och består till stor del av skog med ädellövträd. Boningshus och ladugård finns på tomten och det är byggt på 1920-talet. Planen är att redan i år skaffa höns och tänk att kunna ha hästar framöver, ja det vore något det! Mitt mål är att kunna ha min verksamhet såsom kurser och liknande i ladugården, bygga upp trädgården och odla samt bygga ett stort växthus.

Roligt att få uppleva första våren på gården och förodla inne inför den kommande säsongen. Det finns mycket att ta tag i här eftersom stället var i förfall när det köptes och i dagarna blir jag med sambo så troligen kommer vi inom kort påbörja utbygge av huset. Prioritering blir nödvändigt.

Att planera och formge trädgårdar är något jag som trädgårdsdesigner och trädgårdsmästare i princip dagligen arbetar med, men att äntligen få använda kunskaperna på min egen gård känns magiskt! Att arbeta giftfritt och organiskt är viktigt för mig, för naturen och för framtiden. Jag ser fram emot att inspirera genom idéer, tips och kunskap under min resa mot att färdigställa gården. Hjärtligt välkomna hem till mig, Elin Debora, på Bergvik!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.