Vinterodling med Sara Bäckmo!

Odlingssäsongen började tidigt i år, men en ovanligt varm sommar med extremt lite regn har för många resulterat i en sorgligt ynklig skörd. Med detta har kanske också önskan vuxit om en andra chans och förlängd odlingssäsong. Tänk att fortsätta att odla och skörda även under resten av året! Glädjande nog är det fullt möjligt!

En av Sveriges stora förespråkare av att odla även under de kallare årstiderna är Sara Bäckmo som driver Skillnadens Trädgård. Hon har under många år provat sig fram för att hitta bra arter som går att odla och skörda även under höst, vinter och tidig vår.

Även hos den minst klimatmedvetna har troligtvis sommarens oroande väder väckt tankar om en mer klimatsmart livsstil. Att minska mattransporter genom att odla det man kan själv är en variant som även minskar användandet av onödiga förpackningar vilken maten levereras i.

Även med tanke på att våra svenska bönder troligtvis kommer att ha ett betydligt mindre lager under den kommande hösten och vintern är det en god idé att hjälpa upp med grönt från den egna täppan. Därför känns det extra aktuellt och viktigt att informera om DAGGs nästa event som är ett samarbete med just Sara Bäckmo!

DAGG är otroligt stolta att den 4 november arrangera Sara Bäckmos föreläsning Vinterodling i Skillnadens trädgård, i Köinge bygdegård utanför Falkenberg.

 

Under tre timmar får du inspiration till hur även du kan lyckas odla under den kalla delen av året. Du har också chans att köpa Saras nya bok Vinterodling – Skörda när det är kallt, byta fröer och snacka odling över god fika.

Läs mer om föreläsningen och köp din biljett redan nu! 

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.