Kärleken kommer till stan

I kvarteren runt Storan och Sagocaféet doftar det sommar och streetfood. Flaggor, t-shirts, änglavingar, lyckelringsband och hattar är tryckta i en kombination av röda, orange, gula, gröna, blå och lila färger.

Äntligen kan jag vara med och delta i den ena av två folkfester i Falkenberg. Tess och barnen brukar gå, men jag har varit upptagen vartenda år.

Pride.

 
Jag tror att det är den enskilt viktigaste händelsen i Falkenberg under hela året. Wheels And Wings är såklart en jäkla folkfest. Coola raggarbilar med vrålande V8:or, öl, mat och massvis med folk i all ära. Men kärleken och respekten mellan människor oavsett kön och läggning känns nog ändå lite viktigare i förlängningen.

Vi sätter oss och fikar i Sagocaféets trädgård tillsammans med alla andra underbara människor.  Om en liten stund ska vi gemensamt gå genom stan och om jag ska vara ärlig tycker jag att det är lite obehagligt att gå i parad där allas blickar är riktade på mig. Det blir lite för mycket uppmärksamhet riktad åt mitt håll, men det är såklart inte sant, jag är nog en av dem som syns minst med min pyttelilla prideflagga och enhörning på kepsen, men det känns så.

 
Vi ställer upp oss i paraden och snart är vi iväg. Schlagermusik pumpar ur högtalarna som står på flaket på bilen framför. Människor hejar och tjoar, sjunger med och dansar.

När vi går där tillsammans, vuxna och barn, kan jag inte låta bli att fundera lite på varför jag tycker att Pride är så viktig?

För min del tycker jag att dagarna är viktiga eftersom jag tycker att kärlek och respekt är viktigt. Ingen ska behöva skämmas för vem hen är. Kärleken är universell den tillhör alla och jag tror att den upplevs som lika fantastisk oavsett vem man älskar. Jag tror att Pride hjälper framförallt de små att få med sig vettiga normer och värderingar. Våra små som kommer bli vuxna en dag och förhoppningsvis inte behöva ägna en tanke åt att kärleken mellan samma kön på något sätt skulle vara konstig. Det är förhoppningsvis normalt för dem och deras barn att man får lov att älska vem man vill.

 
Lägger vi lite mer tid på att visa våra barn att alla är lika värda kommer motståndare att försvinna naturligt med tiden. Vi måste lära våra barn att man har all rätt att vara som man vill, så länge det inte går ut över eller skada andra. Och ömsesidig kärlek skadar ingen.

Tack vare starka eldsjälar som Kålle Gunnarsson och Jill Wegerup med flera, men också föräldrar och andra vuxna som låter barnen uppleva dessa viktiga dagar finns det en liten chans att ungarna i Falkenberg och i andra delar av landet växer upp lite mer tolleranta, lite modigare och lite mer kärleksfulla än tidigare generationer.

Därför går jag med i pridetåget i år. Med en liten Prideflagga i handen och en enhörning på kepsen.

 

Projektet.

Vad passar inte bättre än att avsluta detta inlägg med en hyllning till kärleken?

Det har blivit några varianter av hjärtan i verkstaden genom åren.

 

 
För att skapa dessa två hjärtan formade jag plåten med hammare. Taggtråden har jag skapat själv av tillsatsmaterial som används vid svetsning, eftersom vanlig taggtråd inte riktigt passade. Den virade tråden på det lilla hjärtat är också tillsatsmaterial.

Det tredje hjärtat består av olika typer av plåt och har behandlats med både vinkelslip och svets.

 
Alla tre är gåvor till Tess. Prova själva att sprida kärlek med hjärtan. Du behöver ju inte göra tre stycken, det kanske räcker med ett för att visa att du bryr dig om hen! 😉

 

Grimberg Welded Design på facebook & Instagram

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.