The Natural Home

Hej hej alla ni som hittat hit till min blogg. Hoppas verkligen ni finner inspiration hos mig, för det är mitt syfte med att dela med mig av olika renoveringsprojekt och smarta vackra inredningslösningar.

Jag tror att vi alla behöver en inredningsguru. Det är där man kan hämta lusten att våga skapa fritt. Min alldeles egna guru heter Hans Blomquist, eller förresten, han är ju inte min, vilket jag dock skulle önska för han är också väldig fin att titta på, men hans kreativa lösningar faller mig helt i smaken. Hans tar tillvara på det mesta och blandar in möbler och material som ofta har både skavanker och brister. Naturen har nästan alltid fokus i hans böcker och jobben han gör. Det är dessa böcker, inte minst hans första bok The Natural Home, som kommer leda mig framåt i renoveringen här hemma. Därifrån får jag massor av idéer och jag vågar ta ut svängarna ännu mer.

Det finns inga regler när det kommer till skapandet, utan känns det rätt så är det bara att go all in. Det finns inga rätt eller fel. Något jag inte tycker om är däremot när det ska kosta skjortan att göra förändringar. Det gör mig irriterad. Det finns alltid alternativ till dyra prylar, färger, lösningar mm. Vi lurar oss själva många gånger genom att gå på all reklam som passerar förbi. Var inte rädda för att ta några små egna idéer från huvudet och gör dem till verklighet.För ett tag sen hade jag planer på att köpa en riktigt dyr färg som är kalkbaserad. Det blir visserligen en makalöst vacker yta och djup utav den färgen, men jag var inte beredd att betala 800 kronor för två liter. Så det blev Rustas helmatta väggfärg, nyans Pencil.

Jag har nu börjat i gästentrén och kommer jobba mig framåt rum för rum tills jag är nöjd och mitt hem har ungefär samma känsla som jag får av att bläddra i Hans Blomquist böcker.

Väggarna i hallen som från början var rosa- och svartrutiga, målade jag två gånger och lät det torka till dagen efter. Sen blandade jag lite av den grå färgen med vit matt färg som jag hade hemma, spädde med mycket vatten, letade fram en stor gammal pensel, en gammal bilsvamp, en trasa och lite jäklar anamma. Därefter penslade jag på den tunna vattniga färgen i mindre fält och jobbade sedan fram den första grundfärgen i lite olika mönster. Då använde jag trasan och den fuktiga svampen. Sist när det hade torkat lät jag lite färg rinna uppifrån taklisten med hjälp av en mindre pensel som jag tryckte mot väggen. Nu är det djup i väggarna, precis så som jag ville ha det.

Före-bild på den rutiga väggen i hallen.

Efter-bild på väggen när den blivit grå och har betydligt mer djup.

När jag var helt klar med projektet kom jag på att gardinerna jag tidigare haft inte längre passade. Då letade jag fram en lång vacker mörkgrå linneduk från Himla som jag nyligen köpt på Röda Korset, delade den på mitten och så fick jag 2 gardinlängder. Kostnad 40 kronor.

Jag kommer måla golvet schackrutigt också, då tar jag det som är kvar av väggfärgen och någon vitaktig slatt. Jag kommer även försegla golvet med en matt lack.

Så med detta vill jag säga att inredning behöver inte ruinera oss, och om man är osäker är det bra att låna eller köpa en bok där man kan hitta mycket inspiration, det brukar sätta igång den kreativa sidan.

Må väl så hörs vi snart igen.

 

Följ Jane på Facebook och Instagram @junkstyle_and_jane

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.