Långsamt framåt i renoveringen

Det händer inte så mycket i mejeriet just nu, hela den här konflikten angående möglet i taket har liksom sugit musten ur en och det är svårt att hitta motivationen att fortsätta renoveringen. Så det blir ett lite kortare inlägg denna gång.

Kanske är det lite vädret också som gör det, vi har haft riktigt tråkigt väder i Falkenberg de senaste månaderna. Lite sol i ögonen hade inte varit helt fel. Vi har även gått och blivit valp-föräldrar sedan 1 månad tillbaka. Superkul! Men det tar just nu väldigt mycket av vår tid, så som valpar gör. Så mejeriet får komma lite i andra hand.

Men nu är det byggmöte till veckan och dags för att börja planera utrivningen av golvet på nedervåningen, känns skönt att få komma igång igen. Man blir ju helt vansinnig när det känns som att man inte kommer någonstans. Dock innebär det att vi måste tömma hela nedervåningen och gå igenom det vi har sparat för att se om verkligen allt ska vara kvar, en lite motig uppgift (eftersom vi spenderade månader på att göra det när vi tömde huset), men allt är inte roligt och vissa saker måste bara göras.

Det som dock har hänt sedan sist är att plåtis har varit på plats för att sätta alla plåtdetaljer kring taket samt stuprören, känns jättebra att äntligen ha allt klart kring taket så att vi kan släppa den biten. Vi funderade länge på hur vi egentligen skulle göra med just stuprören eftersom det inte har suttit några där sedan innan. Tidigare har allt vatten bara runnit ner för taket och landat som en krans runt huset, men eftersom vi har sådana problem med dagvatten på vår tomt var det inget bra alternativ att fortsätta att ha det så. Vi behöver leda bort allt vatten från tomten. Så det blev till sist stuprör men med vattenkupa och skarp vinkel efter gammal upplaga så att de skulle funka bättre med husets ålder.

Vi har även lyckats att få tag på en murare som ska komma och börja med fasaden, det känns väldigt spännande att få den biten på plats då vi har haft problem med att få tag på just murare. Att hitta murare som har tid verkar vara nästintill en omöjlighet men tillslut så verkar det ha gått vägen. I vår strävan efter att få ett vädertätt hus så är fasaden väldigt viktig, murningen har där av varit lite av en springande punkt.

Vi behöver dels byta ut stenar i fasaden som är trasiga, göra luftningsventiler i knock, öppna på igensatta befintliga luftningsventiler i fasaden samt sätta tillbaka stenar som lossnade när snickarna var här och bytte taket (och det är många).

Så det var lite av en snabb ögonblicksbild av vad som händer ju nu med renoveringen. Detta är vårt 12:e inlägg, det innebär att ett år redan har gått här på bloggen. Årets sista inlägg kommer precis innan jul och då gör vi en liten återblick på året som gått samt vad vi planerar för kommande år. Det är en spännande tid som väntar.

Tack för att ni läser, återkoppla gärna till oss om det är något speciellt som ni vill att vi ska ta upp på bloggen!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.