Torrt var det här!

Utemiljön runt mejeriet har börjat att ta form. Vi har haft ett gäng jätteduktiga killar hos oss som har fixat med dräneringen, dagvattnet, ledningar för alla nya el/vatten/avlopps dragningar samt börjat att sätta strukturen för den kommande trädgården. Då den tidigare vattenbrunnen har stått och läkt vatten under en lång tid så såg trädgården mer ut som ett träsk än en trädgård men nu är det fixat och det blev så himla bra!

Efter-bild på resultatet av dräneringsarbetet.
Före-bild på väldigt våt trädgård.

 
Vi har även tagit ner massor med sly för att släppa in ljuset i trädgården igen och öppna upp vyerna ut mot landskapet.

 
Som vi skrev i tidigare inlägg så finns det framtaget en plan över trädgården för att ha en bra grundstruktur att utgå ifrån med grusgångar, stenläggning och byggnader så att vi hade detta med oss nu när vi skulle gräva och dränera runt huset. Det är mycket att tänka på, så en genomarbetad plan är bra att ha så att man får med sig det mesta som behövs (det är säkerligen någon elledning här eller dragning där som vi har glömt), på det stora hela så tror vi att vi har fått med oss det som behövs.

 
Det tog killarna runt en månad att göra allt arbete, vilket innebar bl.a. att blåsa rent den befintliga dräneringen

 
Göra en ny huvudstam för att leda bort allt vatten

 
Lägga ny dränering runt hela huset samt ute i trädgården och på vissa delar av åkern samt flyttat infiltrationen (låg mitt i gräsmattan på baksidan huset) till en bit bort på åkern så att vi slipper sitta och lukta på den när vi äter middag på den blivande stenlagda uteplatsen.

 
De har även fixat brunnen åt oss då den tidigare brunnen var i ett ganska risigt skick. Detta var tyvärr inget vi hade räknat med att vi skulle behöva göra men när de började att gräva ute i trädgården så stor det klart rätt så snabbt att brunnen var boven i dramat kring trädgårdsträsket så det fick bli till att fixa den också.

 
Allt arbete avslutade precis i tid inför Williams födelsedagsfest som vi hade i mejeriet för några helger sedan. Mejeriet är en plats för människor att samlas på så det var verkligen magiskt att se familj och vänner där som umgicks, festade och hade det trevligt.

 
Just nu är det alldeles för varm i mejeriet för att göra något fysiskt arbete, så vi varvar semestertiden vid badstranden med att planera och drömma lite. Vilket är nog så viktigt!

I nästa vecka, när temperaturen skall sjunka igen, så drar vi igång med att gräva ut hallen på nedervåningen för att gjuta ny platta till hall och teknikrum. Men mer om det nästa gång..

Hoppas ni alla har en fin och drömmig sommar!

 
Följ oss på Instagram: @svenstorpsmejeri

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.