Arbetet flyttar in!

Efter att ha fokuserat på utsidan av mejeriet under större delen av våren och försommaren så har arbetet nu flyttat tillbaka in igen. Semestern har spenderats hemma i Halland och vilken sommar vi fick! En del arbete har pågått under sommaren men när värmen börjar att krypa upp över 30 grader så får man lägga ner och bege sig till stranden, men de dagar som erbjöd behagliga arbetstemperaturer så fick vi en del gjort.

Det som en gång var ett brygghus för att sedan bli ett pannrum och i framtiden vår hall och teknikrum har under sommaren grävts ur för framöver kunna lägga markisolering och efter det gjuta en ny platta. Det var inte det lättaste arbetet direkt så det är tur att man får lite förstärkning ibland.

Efter drygt två dagars arbete hade rummet förvandlats från ett sunkigt pannrum till vår alldeles egna krater.

Tanken är att detta rum skall bli vår framtida hall och teknikrum. Här gäller det att få med sig alla nya dragningar in för el, vatten, fiber, jordvärme, avlopp mm. Samt alla nya utgående dragningar som el, vatten och fiber ut till uthus, hönshus och utekök (då vi inte planerar att ha några högteknologiska hönor så är självklart fiberdragningen tänkt till lägenheten som blir i uthuset).

Vi har även lyckats riva ut den mögliga toaletten på övervåningen tillsammans med de sista vinylmattorna. Alla ni som någonsin har renoverat ett gammalt hus förstår vad vi menar med lyckan som infinner sig när man hittar magiskt fina trägolv under en risig vinylmatta!

Fönsterrenoveringen har stått stilla under sommaren. Ibland dyker man på lite oväntade saker men nu hoppas vi på att vi kan dra igång i oktober igen, lite beroende på när Anton har tid att ta sig an våra resterande fönster. Men mer om detta i ett senare inlägg.

Det som främst står på agendan är att snickaren ska komma och börja att rikta bjälklaget mellan plan 1 och 2 samt byta ut de stockar som är ruttna. Efter det skall de delar av golven som är ruttna på övervåningen bytas ut. Det kommer att vara en stor milstolpe när vi har ett färdigt golv på övervåningen. Då finns det möjlighet att verkligen börja att göra iordning övervåningen till ett ställe där man kan bo. Så det väntar vi ivrigt på.

Det pågår även en del andra arbeten just nu, ex plåtarbeten, planering av el och vvs, försöka att få till murning av skorstenar och fasaden, besiktningsmannen kommer och skall göra en bedömning av den nylagda råsponten i taket som har möglat… ja lista kan göras lång. Men så är det med hus, ibland kan startsträcka vara lång med att komma igång men sen händer allt samtidigt. Då gäller det att man hjälps åt och att man tar sig tid för andrum ibland.

Det ska ju vara kul också!

Följ oss på Instagram: @svenstorpsmejeri

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.