Det vackra i det enkla

Naturen och blombutikerna bjuder på många färgsprakande vår-upplevelser just nu, men ibland kan det vara skönt att hålla det enkelt och stilrent med vitt och jordnära toner. Plocka in det som tittat fram i trädgården och komplettera med några köpta skönheter.

Att arrangera de olika blommorna i egna vaser innebär att du kan använda både storväxta och mindre blommor i samma stilleben. Det underlättar också när blommorna har olika hållbarhet. En snödroppe från trädgården klarar inte så många dagar inomhus innan den nickar, medan en köpt Scabiosa står länge. Det är lätta att byta ut de vissna stjälkarna och plocka in nya från trädgården.

Skapa en härligt lättsam känsla med glasvaser av olika karaktär, det kan vara flaskor av olika form varvat med formpressade antika vaser och annat vackert.

Blommor som använts i denna uppsättning är de köpta bollformade Scabiosa och en vit hög Eucharis. Kvisten är vide och nedanför den står en köpt anemon. Vit krokus slår ut snabbt och den dubbla snödroppen vissnar tyvärr efter några dagar. Men det bästa är att det går att plocka in nya från naturen.

 

Text & Foto Linda Tengvall

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.