Food & The City

New York City, staden som aldrig sover, erbjuder så klart mat dygnet runt för den som är hungrig. Att hitta ett ställe att äta på är inte svårt, men att hitta näringsrik mat är inte lika självklart. Ingeting är dock omöjligt i denna stad och det finns ställen som erbjuder underbart god ekologisk mat att frossa i.

Vi fortsätter här att utforska New York City, för att ge smakprov av hur denna stad faktiskt kan vara den plats man kan åka till för återhämtning och vila. Jag delar i tre artiklar med mig av mina bästa tips för yoga, mat och naturupplevser. I denna del utforskar vi maten, en viktig del vid återhämtning.

För mig är det viktigt att maten är ekologisk, närproducerad och gjord med omtanke och kärlek. Jag vill att man använder färska råvaror och med en innehållsförteckning utan några konstgjorda tillsatser. Här ger jag er en glimt av mina 5 smultronställen.


MAGIC MIX JUICERY

Jil Larsen startade Magic Mix, med önskan att kunna få erbjuda näringsrik mat på ett enkelt och bekvämt sätt för alla som söker en hälsosam livsstil.

Deras meny består av juicer, smoothies och även shots för den som behöver en liten kick på direkten. En Tumeric shot må vara liten men det räcker mer än väl till att boosta upp immunförsvaret.

Om man är mer på humör för att tugga, så erbjuder de olika lunch- och middagsboxar. Boxarna är en fröjd för både ögat och magen. Deras kylar innehåller även goda raw food desserter som är svåra att få nog av. Lady Godiva som toppas av vackra gojibär är ett exempel på en av dessa.

Magic Mix Juicery
102 Fulton street
New York, NY 10038
(646) 454 0680
www.magicmixjuicery.com

JUICEPRESS

De dagar man går från den ena yoga klassen till den andra och man knappt vet vart man hamnar kommer Juicepress in som vårt egna raw food/vegan starbuck. Med sina sextio lokaler runt om i staden så kan man räkna med att springa på en butik både här och där.

Juicepress öppnade dörrarna 2010 och har som mål att bli det mest pålitliga varumärket för hälsa och välmående. Kylarna är fulla av smoothies, juicer, mat och snacks. Har man tid att vänta så kan man även beställa en smoothie som görs på plats.

En Raw Falafel Sallad kan rekommenderas, som kan rundas av med några himmelskt goda raw chokladbollar. Soul Garden Juice är inte bara ett vackert namn utan smakar både gott och passar perfekt att ha med sig till meditationsklassen.

Juicepress
83 Murray Street
New York, NY 10007
(212) 777 0034
www.juicepress.com

 

SUN IN BLOOM

Den som är sugen på en weekend brunch, in the style of vegan/raw food, kan ta sig till Sun In Bloom i Brooklyn. Mysigt litet ställe att sitta och äta på. Brunch-menyn innehåller allt från en raw alkalisk soppa till en spicy vegan Mamacita Burrito.

Dom dagar man befinner sig i downtown Manhattan behöver man inte åka över Brooklyn Bridge, för i Tribeaca gömmer sig ett Sun In Bloom likaså. Denna gång mer i take away form. De erbjuder även ett få antal sittplatser om man vill titta på folket som vandrar förbi medan man njuter av det goda.

Tack vare en kvinna vid namnet Aimee har vi idag Sun In Bloom. Hon började själv äta raw food och såg vilken kraft maten har i vårt välbefinnande. Detta var något hon ville dela med sig av till resten av världen.

Sun In Bloom
165 Church St,
New York, NY 10007
460 Bergen Street
Brooklyn, NY 11217
www.suninbloom.com

 

HU KITCHEN

Hu kitchen är ett bra ställe när man vill äta ekologisk mat men inte just veganmat. De har också enligt mig en av den bästa chokladen i stan. Ett måste om man är en chokladälskare som jag.

Syskonparet Jordan Brown & Jessica Karp grundade Hu Kitchen med en vilja att kunna få servera mat som gynnar oss. Jordan själv såg hur intaget av mat påverkade både hans fysiska och mentala hälsa.

Före eller efter en yogaklass är det smarrigt att få njuta av en Organic Demi Vert som man kan beställer direkt över disken. För den som är ute efter mat kan man gå längst in i lokalen. Där väljer du att plocka ihop det du vill se på din tallrik. Enkelt, smidigt och gott.

HU Kitchen
78 Fifth Avenue
(@ 14th Street)
New York, NY 10011
(212) 5108919
www.hukitchen.com

 

CARAVAN OF DREAMS

När man vill unna sig en god, lite lyxigare middag rekommenderar jag Caravan of Dreams. De har vid sidan av sin underbara mat också live musik och mysig stämning på kvällarna.

Menyn är lång med en massa goda raw/vegan rätter. En raw quesadilla är en rätt som fyller både smaklökar och magen på bästa sätt. Oavsett hur mätt man är är det aldrig fel att avsluta med en raw chokladefterrätt som smälter i munnen.

Caravan of Dreams öppnade 1991. Angel Moreno från Madrid kom till New York vid 20 års ålder och hittade sitt sätt att dela det han älskar allra mest, nämligen mat, hälsa, musik, konst och gemenskap. Med över 25 år på nacken forsätter de att servera New Yorks invånare och turister som vandrar förbi 6th street & 1 Avenue.

Caravan Of Dreams
405 East 6th Street
New York 10009
(212) 254 1613
www.caravanofdreams.net

 

Den tredje och sista artikeln om hälsosam livsstil i New York City kommer att handla om naturen och var man hittar lugnet utomhus, mitt i en pulserande stadsmiljö. Varför inte ta med god, näringsrik mat från något av de matställen jag nämnt ovan, för en fantastisk pick-nick i det fria? Välkommen att läsa mer då!
1. Magic Mix Juicery 2. Juicepress 3. Sun in Bloom 4. Hu Kitchen 5. Caravan of Dreams

Text & Foto Jeanette Svensson

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.