Grön vitaminbomb till frukost

Vem blir inte glad av en knallgrön start på dagen? Att inleda med en riktig vitaminkick i form av spirulina eller vetegräs höjer både humöret och immunförsvaret. Välj mellan en smoothie eller en hälsoshot!

Vitaminbomb på spirulina & grönkål


Recept till 1 st smoothie

1 avokado
2 frysta bananer
1 dl mandlar
2 tsk riven ingefära
1 näve grönkål
ca 1-2 dl mandelmjölk
1 ½ msk spirulina

Mixa ihop alla ingredienser tills du uppnår önskad konsistens, drick den som den är eller toppa med din favoritgranola. Tips på en oemotståndlig rawnola hittar du här!

 

Vad är Spirulina och vad är det bra för?

Spirulina kallas även för naturens allt-i-ett, då den innehåller mängder av viktiga näringsämnen. Det är en grön-blå mikroalg som odlas i stora, kontrollerade sötvattensdammar. I början kan smaken kännas ovan men ha tålamod, du kommer vänja dig och snart kan du inte vara utan. Spirulina kan ha en laxerande effekt, börja därför med en mindre dos ca 1 tsk och öka sedan efter hand.

Mer information om spirulina hittar du här!

En färgstark hälsoshot på vetegräs

Recept till 2-3 shots:

4 tsk vetegräspulver
0,5 pressad citron
¼ pressad lime
1 tsk flytande honung
1 msk riven ingefära
2 dl vatten eller färskpressad apelsinjuice

Mixa samman alla ingredienser i din mixer tills vetegräset har blandats ordentligt. Häll upp i shotglas och drick allt i ett svep. Skål för hälsan!

Vad är Vetegräs och vad är det bra för?

Vetegräset ser ut som det vi har i vår trädgård, gröna långsmala strån. Trots namnet så kan det även ätas av glutenintoleranta då det är helt fritt från gluten. Det går absolut att äta det som det är, men känslan av att ha munnen full av grässtrån är kanske inte lockande. Därför mals gräset ner till pulverform och kan på ett enkelt sätt användas i din smoothie eller morgonshott.

Vetegräs är bra för vårt blodsocker och immunförsvar och är renande för kroppen. Det utmärker sig främst för sitt rika innehåll av klorofyll, basbildande mineraler och fibrer. En shot vetegräs motsvara klorofyllet i ca 1,2 kg grönsaker.

Vill du veta mer om varför du bör shotta Vetegräs klicka här!

Text & Foto Johanna Gustafson

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.