Höj din energi – genom att göra mer av det du mår bra av

Du har säkert lagt märke till; ibland är du pigg och har mycket energi och ibland är du trött och har mindre energi?

Detta beror såklart på en mängd olika faktorer. Det jag i detta inlägg kommer fokusera på är hur du själv kan välja att höja din energi genom att göra mer av det du vet du mår bra av.

Ett sätt att börja är att identifiera vad för saker som gör att du mår bra, ja riktigt bra. Vad det är för saker som gör att vi mår bra är också olika för oss alla, och här kommer några förslag från min egna må – bra lista:

–        Att umgås och skratta tillsammans med min dotter.

–        Sitta under ”mitt” favorit träd i skogen och insupa naturen.

–        Djup och förtroendefull vänskap och umgänge med mina vänner.

–        Lära mig nya saker som väcker min nyfikenhet.

–        Jobba och bidra till andra med det jag brinner för.

–        Läsa en bok.

–        Prova nya saker.

–        Träna.

–        Yoga.

–        Medveten andning.

–        Meditera.

–        Musik.

–        Promenera i naturen med fina omgivningar.

–        Leka med mina brorsbarn.

–        Dansa vilt och hämningslöst.

–        Skratta.

–        Skapa olika saker.

–        Andlighet

Och mycket, mycket mer…

Börja att göra din egna lista av saker du mår bra av och låna gärna saker ur listan ovan. Främst lägg till de saker som du själv kommer på som gör att du mår bra.

Du kan också använda dig av frågor som: Vad gör mig riktigt glad? Vad gör så att det bubblar av inspiration och kreativitet inom mig? Vad får mig att skratta? Vad får mina ögon att tindra och mitt hjärta att slå kullerbytta? Svaren på frågorna skriver du till på din må – bra lista.

När listan är klar, kolla av hur ofta du gör de olika sakerna som står på din lista. Ofta gör vi saker som vi ”måste” och saker vi egentligen inte vill, på bekostnad av det vi verkligen mår bra av och som ger oss energi.

Så hur kan du välja in fler av de sakerna som står på din mår – bra lista i din vardag? Gör gärna något av de sakerna varje dag. Gör gärna någon av sakerna direkt på morgonen om du har möjlighet, det sätter tonen för resten av dagen. Så starta med att höja din energi på morgonen på ett medvetet sätt.

Nu när du har skapat listan kan du även använda den som inspiration när du känner att din energi är låg och du önskar höja den. Din egna pepp – lista.

Under dagarna som jag skriver denna texten har jag även lyssnat på Maria Borelius bok ”Hälsorevolutionen – Vägen till en antiinflammatorisk livsstil”. Så spännande och synkroniserat handlar de kapitel jag lyssnat till om förundran och bliss. Förundran och bliss är just de känslorna som vi har möjligheten att uppleva mer när vi regelbundet fyller på oss själva med att göra saker vi mår bra av.

Något som Maria skriver om, som jag önskar lägga till för att ge dig mer inspiration är att skapa en ”moodboard” eller en inspirationstavla. En tavla som innehåller bilder som symboliserar de sakerna som du mår bra av. Du kan göra det med bilder som du klipper ur tidningar och klistra in på ett stort ark. Ett annat sätt är att finna bilder på pinterest och skapa den digitalt så att du kan använda den som bakgrund på din dator och som skärmsläckare på din telefon. Själv skapade jag min inspirationstavla i powerpoint för datorn och konverterade sedan filen till en bildfil för att kunna använda den i min mobil. Det finns många sätt att skapa och du kanske har ditt eget sätt. Skapa på det sätt som känns lätt och mest glädjefyllt för dig. Själv kan jag hålla på i timmar med att skapa för det är så inspirerande och tiden bara flyger iväg.

Ett sista inspirerande tips är att göra en spotify – lista med din favoritmusik. Musik är något som kan få oss att ändra sinnesstämning snabbt och höja vår energi. Så sätt ihop en lista som får glädjen att bubbla inom dig och som får dig att vilja dansa.

Önskar avsluta med Marias ord som känns som en bra slut – pepp på detta inlägg:

”TILLÅT DIG VARA PASSIONERAD, LETA EFTER DINA HELIGA RUM OCH STANNA UPP OCH TA IN”.

Kom ihåg att vara kärleksfull mot dig själv, för du är värdefull.

Med värme Anna

Följ Anna på facebook

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.