Något fint till Mors dag

Genom åren har jag varit rätt kass på att fira morsdag. Farsdag med för den delen. Innan jag fick barn själv tyckte jag inte att det spelade så stor roll. Presenterna jag givit min mamma har haft en tendens att vara mer tvungna än frivilliga. Det har inte alltid legat så mycket kärlek bakom.

Morsan har fått sista-minuten-lösningar i alla former. Trisslotter, en kram, lappar med löften om restaurangbesök (som aldrig blivit av), och vissa år har hon inte fått någonting alls. Jag kommer faktiskt inte ihåg om jag ens gav henne några morsdagpresenter när jag var i mina barns ålder. Jag tror att farsan skötte den biten.

När jag fick egna barn blev det lite annorlunda. Då blev det helt plötsligt viktigare för mig att barnen gav sin mamma något. Något som visar henne att de älskar henne och hur viktig hon är för dem.

Morsdag är ett utmärkt tillfälle att få våra barn att bli lite bättre än jag var i deras ålder. Emellanåt har de en tendens att vara ganska, för att inte säga väldigt egoistiska. Det är väl inte så konstigt med tanke att hela deras liv har bara handlat om dem. Att ta emot och bli uppassade av alla fantastiska vuxna i deras närhet som älskar dem och gör allt för att de ska ha det bra.

Så ska det ju också vara men jag tycker att det är hög tid för småfolket här hemma att lära sig att det kan vara lika kul att ge som att få. Särskilt om man gjort det själv.

I år tänkte jag att vi skulle ge oss på något annat än pärlhalsband, teckningar eller blommor. Det ska inte vara för svårt men samtidigt vill jag att det ska vara något som mammorna kan ha med sig varje dag som en påminnelse hur älskade de är.

Inspiration

För att hitta lätta och smarta gör-det-själv-tips brukar jag kolla på Pinterest. Appen kan man ladda ner på App store eller Playbutiken.

Där finns hur många roliga tips på allt från mat, träning, snickeri, pyssel, allt man kan tänka sig.

Jag sökte på mothers day gifts. Och hittade snart nyckelringar av bestick. Inte jättesvårt men blir ändå jättecoola presenter. Sådana får det bli!

Skapa morsdagspresent tillsammans med barnen

I torsdags var det bara jag och barnen hemma. Då passade vi på.

Först åkte vi till Agape en av secondhandbutikerna i Falkenberg där vinsten går till välgörenhet. Där fick barnen välja bestick.

Sedan åkte vi hem och satte igång. Jag kapade till skedarna så att bara skaftet blev kvar. Sedan böjde jag den smala änden med en tång så att det blev en ögla att sätta ringen i. Skedarna är i nysilver vilket gör dem relativt lätta att böja. Efter det fick ungarna välja vad de ville skriva/stansa på nyckelringen. Vi har bokstavsstansar på jobbet som jag lånade hem. Men för den som vill ha egna finns de att köpa på exempelvis biltema.

När stansningen var klar fick de putsa dem med en putsduk tills de var nöjda.

Momenten var lite svårare för barnen än jag hade räknat med. Jag fick rycka in lite mer än jag tänkt. Men de var ändå nöjda. Så här blev resultatet.

Det ska bli så spännande att se vad mammorna tycker och det är så roligt att se hur kul ungarna tycker att det ska bli att få överlämna sina presenter.

Kram alla underbara mammor.

Grimberg Welded design på: facebook   instagram @grimbergweldeddesign

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.