Ny fräsch start och nya möjligheter

Hej härliga du och varmt välkommen till det nya året 2021. 😊 Vi ser ofta ett nytt år som en ny fräsch start och kanske ger vi ett nyårslöfte eller två och sätter mål och skapar visioner inför det nya året. Eller så är det kanske något du inte väljer att göra.

Vi göra alla på olika sätt och i detta blogginlägg vill jag dela med mig hur jag brukar göra för att skapa det bästa i stunden, just nu, inför det kommande året. Jag vill inspirera dig till att reflektera och ta lärdomar från det gångna året, så att du kan växa in i det nya året med det du önskar detta kommande år skall innebära och innehålla för dig.

Tillbakablick, reflektion och tacksamhet

I slutet av varje år gör jag en sammanfattning av det gångna året. Använder under året min kalender lite som en alternativ dagbok. Jag använder överstrykningspennor på speciella händelser, insikter, reflektioner och situationer som fått mig att känna, uppleva och växa som människa. När jag gör min sammanfattning använder jag kalendern som underlag.

Det är enormt lärorikt att göra denna tillbakablick och känna tacksamhet för allt jag fått uppleva, skapa, människor jag fått möta, lärdomar jag fått genomgå och mycket mer. En stor anledning till att jag gör detta är som jag skrev ovan för att se vad jag vill ta med mig in till kommande år. Och också för att jag ännu en gång kan reflektera över det jag varit med om, känna tacksamhet för vad det gjort för mig och vad det berikat mitt liv med. Jag inkluderar även alla smärtsamma och utmanande upplevelser för jag ser dessa som utvecklingsmöjligheter som fått mig att växa som människa under året.

Sammanfattningsvis:

  1. Sammanfattning på ett papper det gångna året.
  2. Reflektera över det gångna året.
  3. Vad lämnar jag 2020?
  4. Vad tar jag med mig till 2021? (kan vara lärdomar, medvetenhet och utveckling från det gångna året och det kan vara något du vill utveckla, stärka i dig själv mm.)
  5. Känn tacksamhet för allt du fått vara med om och upplevt. (de saker som du ser berikat ditt liv).

Blicka framåt med hjälp av frågor

När jag känner mig klar med den delen så övergår jag till att blicka framåt inför 2021. Tar ett nytt blankt papper och skriver ner det jag önskar ta med mig från det gångna året in i det nya.

Ofta ställer jag frågor till mig själv och bär de frågorna med mig utan att ”svara”. Låt mig förklara. Om jag ställer en fråga och svarar på den direkt, kommer det svaret ofta från mindet, som är begränsat på många sätt. Om jag ställer frågan utan att svara direkt så kommer svaret ofta när jag minst anar det. Ibland kommer det snabbt. Det kan komma i form av inre bilder, en låt jag hör på spotify eller något som någon säger eller på annat sätt. På detta sätt får jag lättare svar från den delen av mig som ligger djupare, min intuition, själen. Om detta är något som är nytt för dig, så bjuder jag in dig till att nyfiket utforska det. Vi vet ofta inte vad det kan ge oss förrän vi själv provat det i praktiken.

En fråga som jag brukar ställa är: Vad är mitt kompassord för nästa år? Kompassord kan beskrivas som ett ledord för året, det som håller kompassen för den riktning du önskar att du och ditt liv skall ta kommande år. Jag fick 3 kompassord detta år, vilka är: Balans, frihet och expansion.  

Andra frågor kan vara: Hur vill jag vara, vad vill jag skapa i världen med den energin jag bidrar med (i det stora och/ eller det lilla)? Vad vill jag ha uppnått under året? Vad vill jag ha bidragit med och till under året? Här är det enbart fantasin som sätter gränser för frågorna och det du önskar skapa, göra, uppleva såväl i det lilla som i det stora. Hur just dina frågor ser ut, eller vad just du önskar skapa eller drömmer om är enormt personligt. Så ge dig tid till att reflektera över vad just DU vill och vad just DU önskar och behöver.

Känn ditt mål

En del av oss väljer att sätta konkreta mål med delmål och en handlingsplan för det vi vill uppnå. Andra av oss skapar visionstavlor och skriver drömlistor. Vissa av oss sätter intentioner. Det jag önskar alla är att finna sitt sätt, som får just DIG motiverad, glädjefylld och handlingskraftig så att du får uppleva det DU drömmer om. För jag vet att det är det som gör att vi tillsammans skapar en vackrare värld att leva i.

Det viktigaste är alltid hur du känner och upplever i nuet när du skapar, vad ger det dig för känsla? Vad för känsla önskar du vara fylld av när du nått din dröm, när intentionen du satt är i hamn? Hur vill du må och hur vill du känna? Och inte bara när du nått fram, utan hur vill du må på vägen dit?

Se till att skapa den känslan i detta nu, när du tänker på dig själv i stunden när du är där du önskar vara. För det är i detta NU du skapar det.

Vill du skapa en synlig fysisk vision av det du skrivit ner, så skapa gärna med bilder då vår hjärna har lättare att ta tills sig det. Och sätt upp det på en plats där du ser det varje dag. Ge dig sedan 5 minuter varje dag gärna direkt när du vaknar och/ eller precis innan du skall lägga dig och titta på din vision och KÄNN den glädje, eufori, förnöjsamhet, lätthet, tacksamhet eller vad det är som du upplever dig själv känna när du nått dit du önskar. Detta skapar en emotionell attraktionskraft för det du önskar skapa. Under stunden när du precis vaknat och precis innan du somnar är vårt undermedvetna öppet och det är där vi ”programmerar” in det nya vi önskar skapa.

Möjlighet till nystart varje dag!

Jag önskar också skicka med mig som ett avslut att denna möjlighet som jag skriver om har vi ALLA DAGAR – vi har en möjlighet till en ny start varje dag, ja faktiskt varje ögonblick med vart enda fantastiskt andetag.

Och du kan göra detta när som… det är inte försent att göra det nu, även om vi redan är inne på det nya året, eller nästa vecka. Tillåt dig att nyfiket utforska det i ditt liv och vad det kan bidra till för dig.

Jag önskar dig ett magiskt lycka till och som alltid kom ihåg att vara kärleksfull mot dig själv och de du möter.

Med ljus och värme❤ //Anna

Du kan läsa fler inlägg från Anna på Annas tankar om livet och mänsklig hållbarhet
Följ Anna på facebook

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.