Naturlig blomsterkreation

Under våren vill vi ha naturen extra nära, då knoppar skjuter åt höger och vänster, trädens nyspruckna löv är krispigt gröna och det kliar i odlingsfingrarna. Då känns det extra kul att plocka in denna fräschör, inte bara på tallriken, utan även som bordsdekoration. Varför inte skapa en naturlig vas av vitkål!

Gör så här:

Jämna till underdelen av vitkålshuvudet så att det står stadigt på bordet. Skär ett fyrkantigt hål på toppen och plocka ut vitkålsskivorna.

Skär en kub av oasis så att den passar hålet. Lägg den i blöt så att den fylls av vatten. Använder du många blommor med tjocka stjälkar som dricker mycket behöver du göra ett större hål. För att kunna använda vitkålen när blommorna vissnat och för att det säkert inte ska läcka vatten på bordet är det bra att lägga oasisen i en vanlig fryspåse som du kortat ner sidorna på för att slippa för mycket överflödig plast. Placera oasisen i vitkålen och börja kreera med blommor!

 

När blommorna vissnat kan du helt enkelt ta bort oasisen, skala av de yttersta vitkålsbladen och använda kålhuvudet i matlagningen. Vilka bra egenskaper just vitkål har och vilken effekt den har på din hälsa kan du läsa mer om i reportaget om vitkål.

BLOMMOR SOM ANVÄNTS I DETTA EXEMPEL ÄR:

Blommor och blad från julrosen Spring Promise

Ros Memorie Lane

Tulpan – lila och frasig vit

Kvist – pistache

Text & Foto Linda Tengvall

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.