Fira alla hjärtans dag med Non-snickers tårta

uter

Vi har återigen glädjen att inspireras till clean eating av hållbarhetsentreprenör Andreea Stiuca. Det närmar sig Alla hjärtans dag och istället för att köpa hjärtformade chokladaskar fyllda med socker och tillsatser eller masstillverkade nallar kan du göra någon nära och kär riktigt glad genom en galet god Non-Snickerstårta. En raw tårta, fri från vitt raffinerat socker, gluten och mjölk, fylld med rena råvaror. Du kan köpa den i Andreeas butik Eko-logiskt konceptcafé & vänner i Falkenberg, men vill du baka den själv bjuder Andreea här frikostigt på receptet.

Vackert dekorerad hjärtformad tårta med mörk choklad och nötter

hjärtformad tårta med mörk choklad och nötter

Non-Snickerstårta

4 bitar

Botten

  •     1 dl cashew
  •     ½ dl jordnötssmör
  •     2 msk honung/agave
  •     ½ tsk vanilj
  •     Nypa salt

Kör allt i en matberedare tills du får en grynig konsistens. Lägg i en form och frys ca 30 minuter. Andreea använder en hjärtformad form med löstagbar kant, ca 12 cm i diameter.

Fyllning

  •     10 dadlar
  •     1 msk kokosolja
  •     ½ tsk vanilj
  •     Nypa salt
  •     1 dl jordnötter eller hasselnötter som vi använder – rostade

Kör allt UTOM nötter i en matberedare tills det blir en pastaliknande konsistens. Bre dadelkrämen över bottenlagret och tryck ner frön/nötter i massan. Frys tårtan ytterligare 30 minuter.

Täcke

  •     1 msk kakao
  •     1 dl kokosolja
  •     1 tsk agave
  •     ½ tsk vaniljpulver

Smält ingredienserna till chokladen i ett vattenbad och rör runt tills alla luftbubblor löst upp sig. Häll över i formen. Frys hela kakan 30 minuter till. Plocka fram ca 10 minuter innan servering och dela upp.

Tårtan håller utan problem över en månad i kyl.

hjärtformad tårta med mörk choklad, dadlar och nötter

Andreea Stiuca skapar en hälsohub

Ny hälsohub

I vårt tidigare reportage med Andreea Stiuca berättade hon om planen att skapa en hälsohub. En plats som erbjuder möjligheten att äta ren mat, lagad från grunden på ekologiska råvaror, där man kan få behandlingar, gå yogaklasser, och som erbjuder plats för konferenser och föreläsningar. Detta är nu realiserat och Eko-logiskt konceptcafé & vänner hittar du nu på Köpmansgatan 4 i Falkenberg.

Titta in på hemsidan www.eko-logiskt.nu

Recept: Andreea Stiuca, Foto: Linda Tengvall

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dagg är en positiv plattform som tror på kraften att gå samman och gemensamt förändra en situation. Vårt mål är att skapa mer medvetenhet för en hållbar framtid.

Ansvarig utgivare och chefredaktör Linda Tengvall
info@magasindagg.se

magasindagg
magasindagg
502 Followers 119 Following
20
26
69
23
22
39
48
46
223